Wedstrijdverslag SVC 4 – DIOZ 4 05-03-2017

5 maart 2017 * 10:00 * Sportpark Hamel, Standaarbuiten

Scheidsrechter; F. de Makkelie

Toeschouwers: 7

SVC heeft in de Brabantse derby, thuis tegen De mannen van Luijks, drie dure punten gemorst. Een vroeg doelpunt van Ivo Schoovers werd de titelkandidaat fataal op deze mooie zondagochtend.

Trainer Remco Luijks gaf Ivo Schoovers voor het eerst sinds tijden een basisplek als diepe spits en dat betaalde zich binnen afziendbare tijd uit: op aangeven van oud-keeper Nicky kopte de spits van dichtbij krachtig raak. De centrum verdedigers en de keeper van de thuisploeg stonden er besluiteloos omheen.

Ongewoon SVC

Wat zich na die valse start voor SVC ontwikkelde was een wedstrijd waarin de titelkandidaat zich presenteerde op een manier die niet het huidige seizoensverloop past. Er was te weinig passie, strijd en zelfs Barry Janssen liet zich in duels het kaas van het brood eten door GLB-houder Stefan Konings. DIOZ had juist een boost van jewelste gehad door die vroege goal en kon de voor de uitploeg zo comfortabele spelopvatting hanteren: verdedigen, controleren en eventueel gevaar stichten vanuit de tegenstoot.

Veel verder dan een schot van de spits van de thuisploeg op de vuisten van keeper John van Peer kwam SVC in de eerste helft niet. Het werd allemaal nog vervelender toen  de middenvelder van SVC, al na 28 minuten geblesseerd naar de kant moest. De thuisplpeg probeerden het wel, maar was niet scherp genoeg in de afronding. DIOZ kreeg wel kansen op een tweede treffer, zoals bij een kopbal van Christian Kerstens (redding keeper) en een schot van Richard Claassen (vorige wedstrijd nog twee maal trefzeker) dat maar centimeters naast ging.

Bloedstollend

Na rust kwam bij SVC met enkele wisselingen fel uit de kleedkamer en de aanvallers flirtten met twee gevaarlijke schoten met de 1-1. Bij die laatste mogelijkheid was het keeperswerk van Van Peer cruciaal. Dertien minuten voor het einde raakte meester tacticus Johannus Roberto Cobus Luijks geblesseerd zodat DIOZ zich aan moest passen aangezien het met Gerrit Van Overveld en Stefan Konings nog maar 2 echter verdedigers op het veld had staan. Kort hierna incaseerde Toine Engelen nog een gele kaart (en dus 10 minuten tijdstraf) voor commentaar op de leiding. Tot aan de bloedstollende eindfase van het duel betekende dat tegenhouden voor DIOZ en een slotoffensief van de titelkandidaat.

De gelijkmaker leek niet te kunnen uitblijven, maar na enkele resultaten in de slotsecondes weg te hebben gegeven dit seizoen hielden de mannen van Luijks nu wel stand. Een paar echte kansen leverde het in de slotminuten namelijk niet op waardoor DIOZ een heerlijke overwinning binnenhengelde, 0-1.

Naast deze knappe zege passeerde ook weer een aantal frapante uitspraken de reveu. Zoals bekend is er altijd wel één iemand binnen Luijks selectie die voor-, tijdens of na de wedstrijd de aandacht trekt met een opmerking. Hiermee is de ‘uitspraak van de week’ geboren. Niemand minder als Remco zelf heeft de eer de eerste in deze rij te zijn. Op de vraag waarom Remco zichzelf liet wisselen een kwartier voor tijd (bij een stand van 0-1 dus) was diens antwoord; ‘Ik wilde eruit, want als die prutsers het nog zouden weten te verzieken heb ik zelf tenmiste nog met 1-0 gewonnen’.

Zover kwam het dus niet en dus mogen de mannen van Luijks volgende week opnieuw opgaan voor een stunt. Op het programma staat namelijk de wedstrijd tegen koploper Kruisland, op het ongewone tijdstip van 9:30u zal dan in Kruisland worden afgetrapt.