Wedstrijdverslag SC Kruisland 2 – DIOZ 2 06-11-2016

DIOZ 2 en de Lompe Loper.

Op een zeiknatte zondag mochten we aantreden tegen de nummer 3 van het klassement in en tegen het vreemdelingenlegioen uit Kruisland. Ondanks de regen konden we toch aftrappen op onze favoriete ondergrond (maar niet heus) kunstgras. Al snel werd duidelijk dat het team uit Kruisland over meer voetballend vermogen dan de Zegse elite. Desondanks waren de Zeggenaren bijzonder scherp in de omschakeling en dwongen de gastheren op die momenten toch aardig terug. Diverse malen kwamen we er goed uit maar op de beslissende momenten (als we op de rand van de 16 stonden) maakten we de verkeerde keuzes. Zo ook onze herintrede Roel Hultermaaans. Gezien zijn startsnelheid besloot hij iedere keer alvast maar te gaan lopen waardoor hij dan ook steeds buitenspel stond. Tot hilariteit van de bankzitters, werd hij door ons barbapapa veelvuldig bestempeld als lompe loper. Het zou zo de titel kunnen zijn van een nieuw boek van Suske en Wiske, maar het ging hierbij om een duidelijke boodschap van onze eigen Jerommeke Roos (al hangt bij onze Ton het zwaartepunt iets lager). Maar verder betreffende het wedstrijdverloop. Zoals wel vaker valt bij de eerste de beste kans aan de andere zijde de bal er dan wel in. Mannetje liep weg uit de rug van de verdediging, fraaie voorzet, simpel teruggelegd en nog simpeler binnengetikt en we keken weer tegen een achterstand aan. De ruggetjes werden gerecht en we gingen weer verder. Na een half uurtje werd Lorenzo diep gestuurd en teruggefloten wegens buitenspel. Hier was hij het niet mee eens en besloot (niet zo heel slim) de bal weg te knallen hetgeen hem op een gele kaart en 10 minuten op de strafbank kwam te staan (en hij zou eigenlijk al maar 45 minuten voetballen). 5 minuten later werd een corner van Kruisland niet goed weggewerkt en na een ouderwetse scrimmage met hachelijke momenten en missers bleek de bal in het doel te liggen waardoor we met 2-0 achterstand de rust in gingen. De gebruikelijke vele omzettingen werden gedaan om iedereen toch wat speelminuten te gunnen. De tweede helft was in ieder geval beter dan de eerste (van Zegse zijde tenminste). Er werd iets meer druk naar voren gezet en er werden ook wat meer kansjes gecreëerd. Tot doelpunten leidde dit echter niet en Kruisland wist de ruimtes die tevoorschijn kwamen goed te benutten. Zo kon de Bassie van Kruisland een scherpe voorzet afleveren die werd binnengetikt waardoor de wedstrijd in de 65e minuut beslist was met een 3-0 voorsprong voor de oranjehemden. DIOZ zette nog wel aan maar de Kruislandse verdediging gaf geen krimp en vlak voor tijd viel ook nog de 4-0. Ballerina Bram probeerde 5 minuten voor de tijd nog een bal binnen te houden, maar moest dit met een blessure bekopen. Het lijkt erop dat ook bij hem de jaartjes gaan tellen. Aan het einde van de wedstrijd was de pijp bij de meeste spelers net zo leeg als de accu van de auto van Jorin. Al met al terecht verlies maar een eitwat geflatteerde score. Hierdoor verliest de Zegse ploeg toch enigszins de aansluiting met de top in het klassement in de wetenschap dat zondag a.s. de huidige nummer 4 Victoria op visite komt in de Zeg. Indien de ploeg van Roos toch om de titel wil blijven strijden met Cluzona en Kruisland, zal deze wedstrijd toch echt winnend moeten worden afgesloten.