Wedstrijdverslag RSV 2 -DIOZ 2 11-12-2016

DIOZ 2 – RSV 2.

Na het verhitte potje van vorige week tegen DOSKO 2 (gestaakt in de 25e minuut met een 2-0 voorsprong voor DIOZ), stond deze ochtend de uitwedstrijd tegen onze angstgegner RSV op het programma. Het gaat hier weliswaar om een ander team dan waar we voorheen tegen speelden (en altijd problemen mee hadden), maar als we naar Rucphen moeten afreizen bekruipt je toch altijd weer een bepaalde angst. Meestal wordt je daar vaker genaaid dan een dame van lichte zeden in Amsterdam. Het was weer een behoorlijke puzzel voor onze Tony en Ruud om tot een fatsoenlijke opstelling te komen door een groot aantal afwezigen. Nelis en Manuel kampen beiden nog met een blessure en Tristan was ziek wakker geworden en meldde zich op het laatste moment af. Paul is een nieuwe zangcarrière begonnen in een karaokebar op Gran Canaria en Frank z’n verblijfsvergunning (lees spelerspas) bleek ook verdwenen te zijn. Sporen lopen richting een oude man met grijze baard en een mijter die inmiddels met een aantal gekleurde kompanen richting Spanje is vertrokken. Deze lui worden immers ook verdacht van het stelen van het wedstrijdverslag van vorige week waardoor er geen publicatie plaats kon vinden. Al met al viel het niet mee om genoeg spelers op de been te krijgen. De wedstrijd begon slap van Zegse zijde tegen het jeugdige RSV. Baltempo lag veel te laag en aansluiting was ver zoek. Glenn moest dan ook al in actie komen om redding te brengen op de eerste kans van Rucphense zijde. Na een minuutje of 25 kon Lorenzo de 16 binnen dribbelen met de bal maar hij mikte van een metertje of 12 net op de voet van de keeper waardoor deze 200% kans eindigde in een corner. In de 33e minuut was er hetzelfde resultaat maar toen uit een vrije trap van Leo vanaf een metertje of 30. Ook RSV kreeg kleine kansjes maar de rust werd met een brilstand bereikt. Vlak na rust werd gefloten voor een overtreding op een speler van RSV. Lorenzo had het als enige niet gehoord en schoot alsnog op doel. Als beloning hiervoor kreeg hij een gele kaart en mocht 10 minuten naar de kant waardoor DIOZ met 10 man kwam te staan. De tuchtcommissie heeft onmiddellijk een sanctie opgelegd aan Lorenzo. Vrijdag aanstaande mag hij de gehele selectie van 1 en 2 van een overheerlijk diner voorzien in Kerkzicht en hij mag zelf niet mee-eten. Hij heeft deze straf geaccepteerd en daar wordt het verder bij gelaten. Verder was er in de 70e minuut een schot van Dokkie maar ook deze trof helaas geen doel. DIOZ werd sterker en drukte RSV ver terug op eigen helft. Leo schoot 18 minuten voor tijd nog een vrije trap richting kruising, maar de jonge RSV-keeper redde bekwaam. 10 Minuten voor tijd ging Leo goed door op links en schoot de bal laag en hard voor. Helaas kwam de instormende Bram Hultermans net een teentje te kort om deze voorzet binnen te schieten. Nog diverse grote 100% kansen vielen te noteren maar werden verprutst door de Zeggenaren die RSV volledig in de greep hadden alleen de nekslag vergaten uit te delen. Het leek er steeds meer op dat deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou gaan eindigen. RSV gaf in tegenstelling tot Badr Hari namelijk wel strijd tot het einde van de match, maar overeenkomst was wel dat ook zij verloren. In de allerlaatste minuut was er een voorzet die door velen werd gemist maar wel ingeschoten werd. Deze bal belandde echter op de paal maar daar was als een duveltje uit een doosje Brammetje Ultermaans. Net als Kortjakje was Brammetje de hele week ziek geweest maar deze zondag stond hij ondanks zijn 47 graden koorts en wiebelende beentjes toch het laatste kwartier op het veld en behoedde hij zijn ploeg voor 2 verliespunten. Het ging hierbij om de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Zegse ploeg die zich nu gereed gaan maken voor het diner van vrijdag aanstaande. Van Ton Roos is vernomen dat hij vanaf heden is gestopt met eten om ruimte te maken voor vrijdag. De chef-kok van Kerkzicht is gewaarschuwd!