Wedstrijdverslag DIOZ 4 – Nieuw Borgvliet 7

Luijks gooit het roer om

Er moest iets gebeuren bij DIOZ aangezien de laatste maanden op zijn zachtst gezegd niet florissant verlopen waren. De laatste gewonnen wedstrijd dateert al van 13 november vorig jaar en dus moest coach Luijks ingrijpen, en dat is zo eenvoudig nog niet met de waslijst aan blessures die de mannen van Luijks teisteren. Voor vandaag waren er wederom maar 12 fitte spelers, 6 blessures binnen de selectie en het helaas noodgedwongen stoppen van Freddie maakte het karwei voor Luijks en zijn assistenten er niet makkelijker op. Na de vele nederlagen was er besloten terug te keren naar het oude concept met twee spitsen. Ivo en Toine moesten voorin met hun snelheid en acties voor gevaar zorgen, op het middenveld stonden loopwonders Danny en Richard op de zijkanten en in de midden werden ze ondersteund door tacticus Christian en stofzuiger Joey. De verdediging bestond dan uit gouwe ouwe Gerrit als laatste man en d’n tackle Stefan. Op de backposities stond op rechts de reeds omgeturnde middenvelder Perry en op links was dit zelfde idee weggelegd voor Remco zelf. In de goal stond tot slot middenvelder van het tweede Paul Pesman.

De aangepaste tactiek van Luijks werkte direct en DIOZ domineerde de wedstrijd vanaf het begin. Na twee minuten hadden de mannen van Luijks al twee goede mogelijkheden gehad. Joey’s breedte bal op Ivo was net té breed en Ivo’s schot uit de tweede lijn kwam in de handen van de keeper terecht. Uiteindelijk werd het goede spel van DIOZ na een kwartier beloond. Een schot van Christian met links werd met het hoofd verlengd door Richard Claasen richting de verre hoek, 1-0. Die zelfde Richard zorgde 10 minuten later voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Een schot van 25 meter afstand verdween stijf in het kruis waardoor DIOZ op een verdiende 2-0 kwam. Razende reporter Michael (de jonge Claas) stond na dit doelpunt met zijn camera aan de kant de juichen voor de mannen van Luijks vanwege dit prachtig doelpunt, het was echter al rust voordat hij in de gaten had dat zijn vader het betreffende doelpunt had gemaakt. De kracht lag hem in de eeste helft dus voornamelijk op links, met de doelpunten van Richard en het aanvallende spel van Roberto Cobus als linksback. De wedstrijd verliep dus uitermate positief voor DIOZ al voor zich een gruwelijk incident voor deed. Een speler van Nieuw Borchvliet stapte op de bal en kwam bijzonder ongelukkig neer in het drassige gras. Scheidrechter Kees Brouwers floot uiteraard direct voor de rust om deze jongen de juiste zorg te laten krijgen. Na afloop bleek het om een dubbele beenbreuk en een afgescheurde pees te gaan, doordat de ambulance pas na 3 kwartier arriveerde lag de wedstrijd voor een lange periode stil. Pas na half 12 werd er begonnen aan de tweede helft.

Ondanks dit lange oponthoud liet DIOZ zich de tweede helft niet van de wijs brengen en was wederom de betere partij. Het was dan ook wachten op het volgende doelpunt. Uiteindelijk was het Ivo die de 3-0 wist te maken. Nadat Gerrit Toine over rechts diep had gestuurd legde Toine op zijn beurt de bal breed panklaar weg voor Ivo. 1 op 1 met de doelman faalde hij niet, 3-0. Nog geen minuut later kon Joey na een identieke actie van Toine op links de 4-0 maken, helaas schoof Joey de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Ook de inmiddels ingevallen kilometervreter Alain kreeg twee goede kansen maar had ook zijn vizier niet op scherp. Na deze (gemiste) kansenregen kreeg Borchvliet een vrije trap. Gelegenheidskeeper Paul wilde geen muur om de bal goed te kunnen zien, deze zag hij dan ook perfect alleen moest hij hem daarna wel uit het net halen, 3-1. Met dit laatste doelpunt waren de doelpunten voor deze wedstrijd op, DIOZ voetbalde aan de hand de bijna Abraham Jos Schouw de wedstrijd professioneel uit en hield zodoende de punten op Sportpark de Linden.

Tevreden als Luijks was na de overwinning gunde hij zijn manschappen voor volgende week rust én een vrijbrief om 5 dagen he-le-maal los te gaan. Voor komende week werden er voor even geen individuele diëten en loopprogramma’s uitgeschreven door Luijks en is het voor de mannen even de boel de boel. Vanaf maart zal Luijks de teugels echter weer strak aantrekken aangezien de wedstrijd tegen SVC op zondag 5 maart alweer wacht.