Wedstrijdverslag DIOZ 2 – BSC 2 05-03-2017

Eindelijk weer overwinning DIOZ 2.

Na een bijzonder zwaar carnavalsweekend en een teruglopende opkomst op de trainingen stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen BSC op het programma. Op het gladde bovenveld had onze hopman Roos de beschikking over slechts 13 spelers om diverse redenen (werk, verhuizing, blessures, schorsing en overplaatsing naar ander team). Helaas moest Paul zich ook op het laatste moment met een blessure afmelden. Aan zijn heerlijk nachtje slapen onder zijn Ajax-dekbedje had hij 2 stijve spieren overgehouden. Die ene loste zichzelf op, maar die in zijn bovenbeen bleek hardnekkiger waardoor hij amper kon lopen. Gelukkig weet Ton er dan toch altijd weer een samenhangend geheel van te maken. In navolging van Trump besloot ook Ton een muur op te trekken om het gevaar van buitenaf te elimineren. En met succes. BSC kwam de gehele wedstrijd nauwelijks in de buurt van Glenn. De Zegse trots begon voortvarend en dat leidde tot wat kleine kansjes waaruit in de 20e minuut een corner ontstond. Leo stak zijn vinger eens in de lucht, plaatste hierbij wat wiskundige berekeningen en schoot de bal vervolgens met een schitterende boog ineens bij de 2e paal binnen. Terechte voorsprong voor DIOZ. De wedstrijd werd wat grimmiger en aan beide zijden vielen een aantal tackels te noteren die net op en soms ook ver over het randje gingen. Gelukkig werden deze door scheidsrechter Nol correct ingeschat zodat er, op een vrije trapje links en rechts na, geen verdere sancties hoefden te worden opgelegd. Gelukkig vond een speler van BSC dit wel en hij besloot zichzelf vervolgens de gehele werdstrijd uit te lullen nadat hij zelf al over de bal was gestruikeld. Knap van BSC dat zij zelf deze speler de hele wedstrijd in het veld lieten staan want die heeft daadwerkelijk geen bal geraakt en was de Roosendaalse ploeg meer tot last dan ons. Na een minuut of 30 speelde Tristan Roel in en die dribbelde naar binnen. Hij legde vervolgens de bal breed op Nelis die vanaf 30 meter snoeihard, maar helaas net over schoot. De rust werd vakkundig met een 1-0 voorsprong gehaald. Na rust een beetje hetzelfde beeld. Jelle was een constante plaag voor de BSC verdediging door zijn snelheid waar deze verdedigers niet tegen opgewassen waren. Na een overtreding net over de middellijn door BSC was het Nelis die de bal weglegde. Terwijl iedereen nog stond te slapen, gaf hij een geniale steekpass binnendoor waarmee hij Stefan alleen voor de keeper zette. Stefan was de enige op het veld die alert was en Corné begreep (waarschijnlijk ook als enige op het veld) en hij rondde met een bekwame schuiver in de lange hoek af. 2-0 voor de Zegse ploeg. Dit mochten we natuurlijk nooit meer uit handen geven. Daarom werd besloten om Youri “de Zaag” Dircken in de verdediging te plaatsen en Dennis niet meer in te laten gooien. Ook Frank “de beuk erin” Schijven werd ingebracht op het middenveld. Met Leo en Robin verder in de achterhoede werd het vervolgens waterdicht afgewerkt. En mocht er dan iemand doorheen glippen, dan was het Brammetje “Jongmans” Ultermaans die (net als zijn collega aan de andere zijde) ieder gevaar vakkundig wegens vermeend buitenspel afvlagde. Scheidsrechter Nol kon weinig anders dan alles affluiten, hetgeen hij ook consequent aan beide zijden deed (al dachten diverse BSC-spelers, tegen beter weten in, daar anders over). Jelle en de hardwerkende, maar niet altijd begrepen, Roel hadden de mogelijkheid nog om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar hun aanval met 2 tegen 1 ging jammerlijk mis. 2 minuten voor tijd was er dan toch een kansje voor BSC middels een vrije trap op 18 meter. Balletje werd keurig richting kruising binnengeschoten maar Glenn lanceerde zichzelf naar de bovenhoek en ramde de bal tijdig weg. Deze Poloroid duik werd hem bijna fataal omdat hij buiten de zijlijn pas weer terug op de grond kwam. Gelukkig was hij op tijd terug om ook de volgende corner onschadelijk te maken. Vakkundig werd de match uitgespeeld en werd eindelijk weer een overwinning behaald met bovendien 0 tegengoals. Ton was zo tevreden hierover dat donderdag a.s. een verplicht samenzijn door hem werd georganiseerd in de kantine om Ajax te kijken (en Ton kennende weet je dan al wel hoe tevreden hij wel niet geweest moet zijn). Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Kruisland waar we eerder met 4-0 de bietenbrug opgingen. Laten we hopen op een beter resultaat.